Allt från markiser till solfilm

Allt från markiser till solfilm

Det finns mång olika typer av solskydd i Kungälv till hus, allt från markiser till solfilm. Vad du ska välja beror lite på vad du vill ha för egenskaper och utseende. Om du känner att du behöver hjälp med det här så finns det bra hjälp att få från företag som arbetar inom området. Men jag tänkte ändå att vi ska gå igenom lite närmare vad det finns för olika solskydd.

Markiser är ett ganska klassiskt solskydd och det finns i många olika typer, storlekar och färger. Du kan enkelt montera en markis själv eller låta någon annan göra det åt dig. Markiser ger bra skydd mot både direkt solljus och värme, men det finns en del nackdelar med dem också. Det kan till exempel vara svårt att få dem att se snygga ut på huset om du inte väljer rätt färger och typer. Och det kan vara svårt att få en markis att sitta helt stadigt, så det är inte alltid den bästa lösningen om du har ett hus som är lite skakigt.

Solfilm är ett annat solskydd som finns i flera olika utföranden. Man kan till exempel få en film som gör att man slipper in direkt solljus, men som ändå släpper igenom lite värme från solen. Det finns också filmer som är täckande och som inte släpper igenom något alls av solljuset. Solfilm är en bra lösning om du vill ha ett effektivt och stilrent solskydd, men det finns nackdelar med det också. Det kan till exempel vara svårt att få jämna resultat när man installerar filmen på huset, så det är bäst att låta någon annan göra det åt dig. Dessutom kan filmen påverka husets isolering negativt, så det är inte alltid den bästa lösningen om du har ett hus som redan är dåligt isolerat.

Det här är två varianter av solskydd i Kungälv som du kan välja, det finns fler alternativ men jag kommer inte gå in närmare på dem idag. Vill du ha mer information kan du enkelt hitta det på nätet.


Kommentarer är stängda.